top of page
Cat's%20Eye_edited.png

Tandklinikken

Nybrovej Dyreklinik har vi fokus på, at vores kæledyr har sunde tænder hele livet. Husk at vi tilbyder gratis tandkonsultation.

Nybrovej Dyreklinik tænder
Nybrovej Dyreklinik tænder
Nybrovej Dyreklinik tænder
Nybrovej Dyreklinik kanin

Nybrovej Dyreklinik har vi fokus på, at vores kæledyr har sunde tænder. Det er vigtigt for os at gennemgå mundhulen grundigt ved enhver henvendelse og undersøgelse hos os.

 

Vi tilbyder derfor gratis tandkonsultation, når det passer dig. Bare ring og bestil tid. Her vil dyrlægen gennemgå tænder og tandkød, og der vil blive udleveret et tandkort, som beskriver dyrets tandstatus. Herudover vil dyrlægen rådgive og vejlede om evt. yderligere tandbehandling eller forebyggende tiltag.

Lidt om tænder

Rigtig mange hunde og katte har tandproblemer (selv de unge!), som bør behandles. Det gælder fx tandsten og tandkødsbetændelse, hvilket i værste fald kan føre til parodontose, tandbylder og behov for tandudtrækning eller operation.

Tænder kan også komme til skade, og tandskader er noget, vi hyppigt tager os af.

Hvis der er synlige tandsten eller tegn på tandkødsbetændelse, anbefaler vi tandrensning. Tandrensning foregår i fuld bedøvelse, så undersøgelsen kan laves korrekt, ligesom røntgenbilleder af samtlige tænder også er obligatorisk.

 

GODE RÅD OM FOREBYGGELSE OG SYMPTOMER:

FOREBYGGELSE er den bedste (tand)behandling! Det vigtigste, du skal gøre, er:

  • Daglig tandbørstning! Det er en meget effektiv forebyggelse, men nogle gange også lidt svært at få gjort regelmæssigt.

 

SYMPTOMER​ du skal holde øje med:

  • Dårlig ånde?

  • Blødende tandkød ved berøring eller tandbørstning?

  • Brune belægninger på tænderne?

  • Løse tænder?

  • Savler din hund eller kat mere end normalt?

  • Problemer med at tygge? Tygger kun i den ene side?

  • Nedsat appetit og/eller nedstemt/aggressiv adfærd?

  • Besvær med at åbne munden?

NB! Du er altid velkommen til at ringe til os for råd og vejledning! 

Bestil tid til på 45 88 50 40.

 

Psst...!

Kaniner og gnavere kan også få tandproblemer. Deres tænder vokser hele livet, og hvis tænderne ikke slides nok vha. korrekt fodring, kan de vokse sig skæve og endda gro helt ind i kæbeknoglen. Denne tilstand kan behandles med tandslibning under fuld bedøvelse.

bottom of page