© 2017 Nybrovej Dyreklinik . Proudly created with Wix.com

Hvad laver dyrekiropraktorer?

Dyrekiropraktorer foretager diagnosticering og behandler af vertebral subluxation complex. Udtrykket “vertebral subluxation complex” lyder kompliceret, men det er, i bund og grund, noget der ofte forekommer og som kan forårsages af  fald, små uheld, og for vores kæledyrs vedkommende ved gentagne foretagelser af den samme bevægelse. 

 

Hvad er Vertebral Subluxation Complex (VSC’s)?

Et dyrs rygsøjle består af mange individuelle knogler som kaldes ryghvirvler. Ryghvirvlerne danner enheder hvis opgave er at beskytte nervevævet i ryggen samtidigt med at det tillader dyret at bevæge sig. En ryghvirvel danner led med hvirvlerne over og under sig, og tillader således bevægelse og fleksibilitet i rygsøjlen.  Hvis et eller flere af disse led ikke er så mobile som normalt, så vil andre hvirvel-led kompensere for dette ved at bevæge sig mere. Dette resulterer i at dyres rygsøjle bevæger sig på en måde der ikke er naturligt.  Disse ændringer i ryggens bevægemønster irriterer nerverne i ryggen, og irritation af nerverne i ryggen resulterer i en ændret transmission af nervesignaler mellem organer, muskler og hjernen. Sådanne ændringer i nervetransmission viser sig som smerte, nedsat performance, skader og formindsket modstandskraft overfor sygdomme.

Hvordan ved jeg om mit kæledyr har brug for en kiropraktisk behandling?

De fleste kæledyr vil drage fordel af en kiropraktisk behandling, men kæledyr der har muskelskelet lidelser vil kunne opnå den største forbedring i livskvalitet og performance. Ring og hør hvordan dit kæledyr kan drage fordel af en kiropraktisk behandling.